Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met deze privacy policy. Ok

Wat is brand design?

Wat is brand design?

Het woord ‘branding’ is afgeleid van het Oud Noorse woord ‘brandr’, dat brandmerken betekent. Brandmerken was toen het middel waarmee eigenaren van vee hun dieren van elkaar konden onderscheiden. Vandaag zorgt branding ervoor dat merken en bedrijven meer zijn dan het achterliggende product of dienst. Het gaat over het bewust creëren van een gewenst beeld bij je klanten en fans om je te onderscheiden van de concurrenten.

Waarom heb ik branding nodig?

Het brand design van je bedrijf is dus het totaalbeeld van hoe het publiek je ervaart, het is de stem van je merk nog voor je spreekt. “Brand design is het gezicht van uw bedrijf.” Het gevoel dat een persoon heeft over een product, dienst en bedrijf. Je kan niet bepalen wat iemand van je merk vindt, maar je kan het wel beïnvloeden. Dit betekent het ontwerpen van een merkgevoel dat elk contactpunt van de klant omvat. Zonder een goed gedefinieerd en stabiel brand design begrijpt je doelgroep misschien niet wie je bent en waar je bedrijf voor staat.

Branding is meer dan een logo.

Een logo is het fundament, maar brand design is het totaalbeeld van de merkervaring in alle onderdelen van het bedrijf. Van logo tot kleurgebruik en fotografie. Van de site tot de winkel, van verpakking tot advertentie. In al deze aspecten van de communicatie wordt de kern van het merk zichtbaar en voelbaar. Een totaalbeleving van alles wat je kan ervaren rondom een merk. Branding is meer dan een grafisch identiteit, het is een beleving online en offline. Het creëert de juiste energie en sfeer rondom je merk met kleur, typografie, design en taalgebruik die de kern raakt van wat het merk is.

Ja, maar wat is nu goed brand design?

Sterk brand design vertaalt zich deze vijf punten:

  • Brand design toont waar jij, je bedrijf, je team en product voor staat
  • Het is eenvoudig, herkenbaar en duidelijk
  • Het heeft de juiste balans tussen continuïteit en verrassende prikkels
  • Het heeft duidelijke merkankers
  • Het wordt toegepast op alle aspecten zodat alles samenhangt.

Voordelen van brand design.

De totaalbeleving van brand design maakt je merk herkenbaar en onderscheidend. Toont je visie en geeft de garandeerde kwaliteit weer. Brand design zorgt ervoor dat je merk er staat en in de bovenste schuif ligt bij je consumenten. Brand design maakt je bedrijf uniek, creëert fans en doet bovendien mensen fors meer betalen. Met een mooie, doordachte vormgeving positioneren we je merk en zenden we de juiste signalen uit op elk raakpunt van je communicatie.

Het doel?

Jouw bedrijf op een esthetische, onderscheidende en passende manier overbrengen naar je klanten en doelgroep. “Dare to be different.” Tenzij je liever op de rest lijkt natuurlijk.